Verkenners & Gidsen

De verkenners en gidsen zijn jongens en meisjes van 11 jaar tot 14 jaar. De verkenners en gidsen draaien samen op woensdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Deze groep bestaat uit ongeveer 30 scouts die begeleid worden door 7 leiders.

Iedere woensdagavond doen zij vele activiteiten zoals bosspelen, pionieren, vuur stoken, tochten lopen, oriënteren met kompas of GPS en primitief koken.

Daarnaast houden zij elk jaar een installatieweekend en nemen zij deel aan de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) waarbij patrouilles ( groepjes ) het op mogen nemen tegen andere verkenners- en gidsengroepen uit de regio.

Tijdens het jaarlijkse zomerkamp slapen de verkenners en gidsen in tenten en moeten ze zelf eten koken in hun zelfgebouwde keuken of op een primitief houtvuur. Een zakmes en een zaklamp horen bij de standaard uitrusting van een verkenner en gids.

Voor meer informatie bezoek de website van de Verkenners & Gidsen