Uniformen

Scouting onderscheidt zich nog steeds als één van de weinige huidige jeugdgroepen door middel van een uniform (Wij zijn ons bewust dat hier voorstanders en tegenstanders van zijn). Als één van de belangrijkste redenen hiervoor geldt, de wereldwijde herkenbaarheid als scoutinglid. Een andere maar ook belangrijke reden is dat door het uniform iedereen gelijk is en we niet alleen als een groep optreden, maar ook daadwerkelijk een groep zijn.

Bij onze scouting hebben alle groepen een (donker) blauwe broek. We hebben er voor gekozen om de keuze vrij te laten of je een gewone blauwe (spijker)broek draagt, of een al dan niet zelf gemaakte, dan wel gekochte, originele scoutingbroek.
De groepen worden onderling onderscheiden door middel van de kleur van de blouse. Deze is per leeftijdsgroep als volgt ingedeeld:

- De Bevers hebben een rode blouse;
- De Welpen en Welpen meisjes hebben een groene blouse;
- De Gidsen en Verkenners hebben een beige blouse;
- De Explorers hebben een brique blouse.

De das, dasring, blouse en broek dienen zelf aangeschaft te worden. De das kan via de eigen speltakleiding aangeschaft worden. Alle andere scoutingkleding is verkrijgbaar bij de ScoutShop.
Onderscheidingen en herkenningstekens dienen bevestigd te worden op de volgende vaste plaatsen:

Onderscheidingen kunnen verstrekt worden bij installatie en verdiend worden door allerlei opdrachten te voltooien. Tevens kunnen er nog, afhankelijk van de speltak, speciale insignes c.q. onderscheidingen worden uitgereikt.