Kamp

Het jaarlijkse kamp is en blijft natuurlijk altijd het hoogtepunt van een scoutingjaar! Afhankelijk van de speltak is er een lang of een kort kamp. Het regelen van een kamp is de laatste jaren steeds moeilijker geworden. Vroeger werd er bij een boer aangebeld om te vragen of er gebruik gemaakt mocht worden van de pomp en een stukje van een weiland. Tegenwoordig komt er veel meer bij kijken.
Zo moet er:

• Een datum worden geprikt waarbij rekening moet worden gehouden met de verschillende schoolvakanties van de kinderen, maar ook met het werk en of school van de leiding. (ADV-dagen sparen en snipperdagen aanvragen)
• Er moet een betaalbare accommodatie worden gevonden, wat steeds moeilijker wordt.
• Rekening houden met speciale diëten van kinderen.
• Het medicijngebruik bijhouden op kamp.
• Het inkopen van de levensmiddelen
• Het regelen van de verzekeringen enz..

Een veel gehoorde klacht is, dat de datum van het kamp pas veel te laat aan de ouders wordt doorgegeven. Dit wordt zo snel mogelijk gedaan, maar heeft soms, zoals je hieruit kunt constateren, wel degelijk zijn reden.

Want we moeten niet uit het oog verliezen:
Dat anderen hun vrije tijd opofferen om jullie kinderen een gezellige tijd te geven. En zolang we dit met plezier blijven doen, is er niets aan de hand! Maar we blijven natuurlijk altijd onze uiterste best doen om de definitieve data zo snel mogelijk door te geven!